Leesbaarheid: A+ A+ A+

Past het testvak nog in de nieuwe IT-wereld?

Inleiding

Op woensdag 25 januari nodigen Ngi-NGN, TestNet en DUO je uit voor de lezing Past het testvak nog in de nieuwe IT-wereld? De applicatielevencyclus in Agile/DevOps en de T-shaped professional. Met sprekers Rik Marselis (TestNet), Arjen Wassink (DUO) en Jan-Taeke Schuilenga (DUO) beloofd het een leerzame avond te worden. Hoewel DevOps een reeds langer bekend begrip is vraagt deze ontwikkeling om andere rollen en groepsdynamiek. Selectie op basis van skills, niet van functie of rol. Wat betekent dit nu in de praktijk en hoe gaan organisaties hier mee om? Wat betekent dit voor jou als IT’er (in de breedste zin van het woord) van nu? Deze avond heeft een aangepast programma ten opzichte van de originele lezing die in april georganiseerd zou worden.

Programma

Het programma van de lezing Past het testvak nog in de nieuwe IT-wereld? De applicatielevencyclus in Agile/DevOps en de T-shaped professional ziet er als volgt uit:

17:00 – 18:00

Inloop & ontvangst met broodjes

18:00 – 18:15

Welkomstwoord

18:15 – 19:00

Rik Marselis

19:00 – 19:15

Pauze met koffie & thee

19:15 – 20:00

Arjen Wassink & Jan-Taeke Schuilenga

20:00 – 20:15

Uitloop & vragen

20:15 – 21:00

Afsluiting & Borrel

Testen van functie naar rol, wat is die rol en wie pakt hem op? door Rik Marselis

De IT-wereld verandert in hoog tempo. Agile en DevOps zijn de trefwoorden van vandaag. Kwaliteit wordt vanaf het begin ingebouwd.  Dus geen testers meer nodig?
In deze interactieve presentatie stelt Rik jou vragen. Jij bedenkt de impact op jouw situatie. En samen ontdekken we waar het heen kan gaan en hoe IT-ers zich daar op kunnen voorbereiden. Hierbij gebruiken we actuele kennis en ervaring, zowel uit "literatuur" zoals het spotify engineering model en de scrum guide.
Maar ook gaan we verder door met wat de TestNet leden in het TestNet kenniscafé (5 september j.l. in Heerenveen) over de positie van de tester in 2022 hebben onderzocht.
Ontdek welke "shape" jij als professional in de toekomst nodig hebt!!

"Van 6 weken naar 6 minuten" door Jan-Taeke Schuilenga

Om kwalitatief beter en wendbaarder te kunnen leveren zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet om Continuous Delivery & DevOps bij DUO in te voeren. Deel van deze ontwikkeling was het inrichten van een straat voor het geautomatiseerd provisionen en deployen van infrastructuur en software. Hierbij is op grote schaal gebruikgemaakt van Open-Source software. Jan-Taeke Schuilenga zal uitleg geven over het traject en de behaalde resultaten.

Sprekers

De volgende sprekers nemen ons mee in de wereld van T-shaped skills, DevOps en testing:

Rik Marselis
Rik Marselis heeft al zo'n 20 jaar kwaliteitszorg en testen als hobby. Als voorzitter van de vereniging TestNet en als management consultant bij Sogeti wisselt hij dagelijks kennis uit over de ontwikkelingen in het test- en kwaliteitsvak en de IT-wereld in bredere zin. Hij heeft al vele organisaties geholpen bij het verbeteren van hun kwaliteits- en testaanpak en is een gewaardeerd trainer en coach voor IT-professionals. Daarnaast spreekt hij regelmatig op conferenties, seminars en technische meetings, bijvoorbeeld op EuroSTAR 2016 en Noordertest 2016.

Arjen Wassink
Arjen Wassink is ambtenaar uit overtuiging. Hij werkt bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. De afgelopen twee jaar maakt hij werk van de nieuwe manier van organiseren en werken bij DUO. DUO wil tevredener klanten, opdrachtgevers en medewerkers. Daarom introduceert DUO Agile werken en (Bus)DevOps in zelforganiserende, multidisciplinaire teams.
Als onderdeel van het Agilityteam van DUO helpt Arjen bij het ontwerpen en implementeren van deze DUO Way of Working. Ook coacht hij teams bij het toepassen van de nieuwe werkwijze.

Jan-Taeke Schuilenga
Jan-Taeke Schuilenga is zijn carrière bij DUO als netwerk specialist begonnen. Met de opkomst van internet verschoof zijn werkpakket naar websites, portalen en digitale uitwisselingen. De afgelopen 10 jaar is hij werkzaam geweest als ICT Infrastructuur Architect. In die rol heeft hij onder meer gewerkt aan tal van strategische ontwikkelingen zoals de realisatie van portalen, het nieuwe digitale examen afnamesysteem FACET en het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. In 2013 was hij één van de initiatiefnemers  achter de invoering van Continuous Delivery en DevOps binnen DUO.

Datum:
Woensdag 25 januari 2017

Locatie:
Dienst Uitvoering Onderwijs, Kempkensberg 12 te Groningen

U kunt (gratis) parkeren in de ondergrondse parkeergarage (ingang noordzijde gebouw) en zich melden met geldig legitimatiebewijs bij de balie op de begane grond. 
De locatie is ook goed bereikbaar met openbaar vervoer (zowel trein als bus).

U kunt zich tot en met woensdag 18 januari 2017 aanmelden.

Voor toegang tot het kantoor van DUO (en de Belastingdienst) dient u te beschikken over een geldig legitimatiebewijs. Gelieve hier rekening mee te houden.

Deelname aan deze lezing staat open voor maximaal 50 personen. Leden van het Ngi-NGN, de KNVI, SOD en TestNet hebben gratis toegang. Niet-leden dienen bij aanvang 30,- euro te betalen aan de penningmeester.


dienst-uitvoering-onderwijs-en-belastingdienst--tilleman.jpg
Datum: 25-01-2017
Tijd: 17:00 t/m 20:30 uur


Locatie

Kempkensberg 12, Groningen


Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.