Leesbaarheid: A+ A+ A+

Leon Strous en Fons de Breet ontvangen Koninklijke Onderscheiding voor inzet ICT-branche

Oud (bestuurs)leden Ngi-NGN en IFIP geëerd voor vrijwillige bijdrage

 

Nijkerk, 24 april 2015 – Leon Strous uit Helmond en Fons de Breet uit Eindhoven hebben vandaag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Beide zijn vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hiermee worden zij onder andere geëerd voor hun vrijwillige inzet als bestuursleden voor Ngi-NGN, de grootste beroepsvereniging in het ICT-werkveld, waarin zij belangrijk werk hebben verricht op het gebied van de verdere professionalisering van de vereniging en de ICT-professional. Daarnaast hebben beiden zich waardevol ingezet voor IFIP, de belangrijkste internationale organisatie van ICT-professionals.

Het hoogtepunt van Strous is zijn voorzitterschap van IFIP, de internationale koepelorganisatie van ICT beroepsverenigingen. De Breet bracht een belangrijke bijdrage aan de organisatie van het World Computer Congress in 2012 in Amsterdam namens IFIP. “Door de enthousiasmerende inbreng en vooral hun intermenselijke houding hebben Leon en Fons buiten Nederland vele deuren geopend en waardevolle resultaten behaald voor de ICT-ers in Nederland en in het buitenland”, aldus Klaas Brongers, voorzitter van Ngi-NGN.

 

Toegevoegde waarde voor branche
Brongers heeft in de aanloop naar de lintjesregen beide heren aanbevolen: “Ik heb de bijdragen van Fons en Leon van nabij mogen meemaken. Beiden hebben op vrijwillige basis en belangeloos in diverse hoedanigheden bijgedragen aan de doelstellingen van onze beroepsvereniging. Zowel op vakinhoudelijk gebied, alsook door de beschikbaarstelling van hun netwerk aan contacten en door het organiseren van werkgroepen, bijeenkomsten en (internationale) congressen. Ze hebben beiden, namens Ngi-NGN, heel nadrukkelijk de contacten gezocht met organisaties ter ondersteuning van de doelstellingen van onze beroepsvereniging. Daarnaast hebben ze contact gezocht met andere aanpalende beroepsverenigingen. Enerzijds met de focus op de belangen binnen de Nederlandse samenleving, anderzijds met de vertegenwoordiging op internationaal vlak.”

 

Over Ngi-NGN
Het Ngi-NGN is de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals en -managers. Het is een onafhankelijk platform waar leden hun kennis verdiepen en hun netwerk onderhouden. Het Ngi-NGN bestaat al sinds 1959. Het Ngi-NGN biedt dé mogelijkheid om alle ontwikkelingen op ICT-gebied goed bij te houden, kennis te verdiepen en je netwerk te onderhouden. De leden van het Ngi-NGN hebben toegang tot inhoudelijke evenementen, zoals lezingen, seminars en congressen.

 


 


Lintje Leon Strous(2).jpg

Gekoppelde documenten

JPG-afbeelding
Fons de Breet met onderscheiding
Fons de Breet met onderscheiding
JPG-afbeelding - 166KB
 
JPG-afbeelding
Groepsfoto met Ridder Fons de Breet
Groepsfoto met Ridder Fons de Breet
JPG-afbeelding - 358KB
 
JPG-afbeelding
Leon Strous Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Leon Strous Ridder in de Orde van Oranje Nassau
JPG-afbeelding - 394KB
 

Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.