Leesbaarheid: A+ A+ A+

Samenwerkingsverbanden

Het Ngi-NGN entameert samenwerkingsverbanden en gaat associaties aan met verenigingen die groeperingen vertegenwoordigen van wie de werkgebieden, direct of indirect, tot de informatica behoren.

Het Ngi-NGN is initiatiefnemer en grondvester van de stichting ECDL, European Computer Driving License. Het ECDL levert een gestandaardiseerde set basisopleidingen in de ICT.

Ook is het Ngi-NGN lid van de IFIP (International Federation for Information Processing), een onafhankelijke niet-commerciƫle paraplu-organisatie voor nationale verenigingen die actief zijn op het gebied van de informatieverwerking, en van CEPIS, het Council of European Professional Informatics Societies.
Internationaal gezien is ook de Belgische zusterorganisatie SAI, het Studiecentrum voor Automatische Informatieverwerking, een goede partner.

Verder bestaat er een samenwerkingsverband met de vaksectie Informatica van KIVI-NIRIA (Nederlandse Ingenieurs Vereniging) op het gebied van kennisbundeling en gezamenlijke congressen en onderhoudt het Ngi-NGN vriendschappelijke banden met de VRI, vereniging van register-informatici en de VMBI, vereniging voor informatieverwerking in de zorg

Andere belangrijke partners van het Ngi-NGN zijn:

  • EPN, platform voor de Nederlandse informatiesamenleving
  • ECP.Nl, het electronic commerce platform voor Nederland

Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.