Leesbaarheid: A+ A+ A+

Zoeken

SIGs


Register Informatici (RI): zichtbaar integer

Bewezen kwaliteit en integriteit in informatica

De afdeling RI telt leden die register informaticus zijn of die de ambitie hebben om dat te worden, zogeheten aspirant leden. Aan een RI worden een aantal eisen gesteld qua opleiding en ervaring, maar een RI heeft ook de gedragscode onderschreven.

De gedragscode stelt hoge eisen aan  (Des)kundigheid, Betrouwbaarheid, Zorgvuldigheid,  Professionele onafhankelijkheid en Collegialiteit. Ook wordt er van u ge-eist dat u aantoonbaar bijblijft op uw vakgebied. Als u interesse heeft kunt u hier de Brochure downloaden, ook de  Gedragscode kunt u hier opvragen maar u kunt zich natuurlijk ook aanmelden via het Aanmeld Formulier.

De afdeling RI  is voorgekomen uit de VRI. De VRI werd in 1984 opgericht, is één van de oudste ICT beroepsorganisaties in Nederland, en gericht op het bevorderen van een deskundige, deugdelijke en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening. Sinds December 2012 is de NGI de certificerende instelling voor het register en zijn de register informatici en aspiranten lid van deze afdeling.

De afdeling RI is dus ook het portaal tot de inschrijving in het Register van Informatici en bewaakt de kwaliteit. Leden die zich via afdeling RI inschrijven in het Register voldoen aan opleidings- en ervaringscriteria, houden hun kennis en kunde voortdurend bij en onderwerpen zich aan een gedragscode. Om te voldoen aan die gedragscode worden jaarlijks de Permanente Educatie gecontroleerd via PE punten.

Registratie van de PE punten kan gedaan worden op onze website PE-registratie

Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.