Leesbaarheid: A+ A+ A+

Limburg

De doelstelling van de regio Limburg is het opdoen van kennis en kennissen in de ICT. De regio Limburg probeert deze doelstelling te realiseren door evenementen te organiseren rond interessante ICT thema’s. Deze evenementen zijn vrijwel altijd gratis toegankelijk voor Ngi-NGN leden en studenten. Ook niet-leden zijn natuurlijk van harte welkom en kunnen de evenementen tegen een kostendekkende vergoeding bijwonen.

De regio Limburg is georganiseerd in een bestuur en een werkgroep. De werkgroep heeft als belangrijkste taak het neerzetten van een interessante evenementenkalender. Zij  bedenkt de onderwerpen en werkt deze uit, zoekt geschikte sprekers en onderhoudt de contacten daarmee. Het regio bestuur heeft de algemeen bestuurlijke verantwoordelijkheden voor de regio en onderhoudt de contacten met de landelijke Ngi-NGN vereniging.

Lidmaatschap

Ben je lid van het Ngi-NGN en woon je in de provincie Limburg, dan ben je automatisch lid van de regio Limburg. De leden van de regio Limburg worden middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de evenementen die in de regio worden georganiseerd.
Ngi-NGN leden die niet in de provincie Limburg wonen, maar toch op de hoogte willen blijven van de evenementen in de regio Limburg, kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de regio Limburg via de menukeuze ‘Mijn inschrijvingen nieuwsbrieven’.

Ben je (nog) geen lid van het Ngi-NGN,. maar wil je wel de nieuwsbrief van de regio Limburg ontvangen, meld je dan bij het landelijk secretariaat. (zie contact onder ‘Over Ngi-NGN’).

Evenementen

De evenementen die de regio Limburg organiseert zijn lezingen, bedrijfsbezoeken, workshops, congressen en themadagen. Deze evenementen worden gehouden in de regio, bij bedrijven die hun faciliteiten beschikbaar stellen. Lezingen, bedrijfsbezoeken en workshops vinden over het algemeen ’s avonds plaats. Congressen en themadagen worden (deels) overdag gehouden.

Middels de nieuwsbrief worden alle leden van de regio Limburg en zij die zich hiervoor hebben aangemeld, geïnformeerd over de evenementen die op stapel staan. Meer informatie over deze evenementen is altijd te vinden op deze website onder ‘Regio Limburg – Evenementen’. Inschrijven voor een evenement kan alleen via de website.

Historie

Door de aanwezigheid van een aantal grote en middelgrote bedrijven met een sterk ICT gerelateerd karakter, is er een relatief hoge concentratie ICT professionals in (Zuid) Limburg. Omdat (Zuid) Limburg ligt waar het ligt en de Ngi-NGN leden uit Limburg zelf activiteiten wilden ontplooien, hebben zij een eigen regio binnen het Ngi-NGN opgericht. Op 3 juni 1986 vond in de HEAO te Sittard de oprichtingsvergadering plaats, waarbij - de veel te vroeg overleden - Cas Albers als eerste voorzitter optrad. Thans heeft de regio een kleine 200 leden.

Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.