Leesbaarheid: A+ A+ A+

IFIP

Het Ngi-NGN is lid van IFIP (International Federation for Information Processing), een onafhankelijke niet-commerciele paraplu-organisatie voor nationale verenigingen die actief zijn op het gebied van de informatieverwerking.

IFIP werd opgericht in 1960 onder auspicien van UNESCO als uitwerking van het eerste Wereld Computer Congres dat in 1959 in Parijs werd gehouden. De leden van IFIP zijn nationale informatica verenigingen, daarnaast kennen de Technische Commissies en de werkgroepen individuele leden. IFIP onderhoudt banden met gespecialiseerde agentschappen van het VN systeem en met diverse NGO's (non-governmental organisations).

Het Ngi-NGN is formeel in IFIP vertegenwoordigd in de General Assembly door Leon Strous.

Het technische werk, dat de kern vormt van IFIP, wordt uitgevoerd in een aantal Technische Commissies (TC's). Het Ngi-NGN heeft nationale vertegenwoordigers (country representatives) in deze TC's, meestal vanuit actieve afdelingen. Onder deze TC's zijn ruim tachtig werkgroepen actief. Over IFIP, de TC's en de werkgroepen kunt u op en via de website van IFIP uitgebreide informatie vinden.

Link met Ngi afdeling Wetenschap & Educatie.

Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.