Leesbaarheid: A+ A+ A+

Zoeken

SIGs


Systeem ontwikkeling

Afdeling Informatie Systemen is één van de grootste afdelingen van het Ngi-NGN. Al jaren is een groot deel van de Ngi-NGN leden ook lid van de afdeling die zich richt op kwalitatief ontwikkelen van software in vrijwel elke vorm. Leden van de afdeling kenmerken zich doordat ze "doeners" zijn.  

De afdeling is ooit (ca. 45 jaar terug) gestart als zelfstandige vereniging. Om de voordelen van het Ngi-NGN te kunnen benutten, zoals een bureau en ledenadministratie samen met het abonnement op het blad Informatie, is ca 30 jaar geleden besloten om een afdeling binnen het Ngi-NGN te worden. Daarbij kon de afdeling zich zelfstandig binnen het Ngi-NGN bewegen en haar financiele middelen bleven onder haar verantwoording. Dat is de reden waarom de jaarlijkse bijdrage beperkt bleef tot euro 5,00. SInds 2012 zijn de statuten en huishoudelijk reglement van Ngi-NGN zodanig veranderd, dat van zelfstandigheid geen sprake meer is. Al haar reserves zijn onderdeel van het zogenoemde Activiteitenfonds geworden.

De afdeling laat het pure netwerken over aan de Ngi-NGN regio's. De afdeling informatiesystemen organiseert alleen lezingen indien een bijzonder of vernieuwend onderwerp wordt behandeld. Zij richt zich op het verdiepen van de kennis rondom de specifieke aandachtspunten door middel van werkgroepen. Werkgroepen kenmerken zich door een hoge mate van " Halen en Brengen ".
Sommige werkgroepen (zoals Architectuur) waren zo succesvol, dat het zelfstandige afdelingen zijn geworden.

Verder benut de afdeling haar relaties door het publiceren van bijzonder aantrekkelijke aanbiedingen van softwaretools en trainingen.


 


AIS Logo.gif


Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.