Leesbaarheid: A+ A+ A+

Zoeken

SIGs


Beheer & Service Management

SIG

De SIG Beheer & Service Management is een zelfstandig onderdeel van het Ngi-NGN en richt zich op de exploitatie, gebruik en onderhoud van de IT. Dit betekent dat de SIG zich richt op zaken als Functioneel en Technisch Beheer, ITIL, MOF en andere beheermethoden, beheertools, enz.

In 1994 is de SIG opgericht als afdeling Beheer van het Ngi-NGN. De SIG heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. In 1998 is de Beroepsgroep ICT Service Management ontstaan. Vanaf 2002 functioneerde de Beroepsgroep als werkgroep van de afdeling Beheer. Op 1 januari 2007 zijn de afdeling Beheer en de Beroepsgroep ICT Service Management opgegaan in de afdeling Beheer & Service Management van het Ngi-NGN.

Doel 

Het doel van de afdeling is 'het vormen van een onafhankelijk platform voor de uitwisseling en ontwikkeling van kennis en ervaring op het gebied van beheer voor alle geïnteresseerden'. Kort gezegd: het zijn van een vereniging voor en door mensen die zich met het vakgebied IT-beheer bezighouden. De SIG sluit aan bij de algemene doelstelling van het Ngi-NGN: het leggen van contacten.

Samenwerken 

Het vakgebied IT beheer is een populair vakgebied. Diverse instellingen en organisaties houden zich bezig met het bedienen van (een deel van) de doelgroep van de SIG Beheer & Service Management. De afdeling probeert met deze partijen samenwerkingsverbanden op te zetten en te onderhouden. Dit om krachten te bundelen voor kwalitatief hoogwaardige activiteiten. De SIG wil concurrentie vermijden, omdat hiermee energie wordt verspild en de goede naam van het werkveld en de afzonderlijke verenigingen wordt aangetast.

Er wordt samengewerkt met onder andere:

  • andere Ngi-NGN SIG's (o.a. SIG Informatiebeveiliging en ICT Security, EDP-audit/ ISACA);
  • Hogescholen/universiteiten;
  • Congresbureau’s (IIR en IndependentTool);
  • Bedrijfsleven (waaronder ITSMF);
  • Uitgevers/media;
  • Alumni-verenigingen.

Aanmelden

Aanmelden als lid van de SIG Ngi-NGN Beheer & Service Management is mogelijk via aanmelden.

Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.