Leesbaarheid: A+ A+ A+

Zoeken

SIGs


Archimate 3.0: Whats new?

De SIG architectuur van Ngi-NGN en GIA organiseren op 15 december gezamenlijk een sessie over ArchiMate 3.0. In deze sessie gaan Marc Lankhorst en wetenschappelijke experts van de Universiteit Twente in op wat er nieuw is in deze versie van de standaard, maar ook op de bruikbaarheid ervan.

Eerder dit jaar is een nieuwe versie van de ArchiMate-standaard gelanceerd. Deze omvat een aantal belangrijke uitbreidingen en verbeteringen, onder meer voor het beschrijven van de strategie van organisaties en voor het modelleren van de fysieke wereld van machines, materialen en het Internet of Things. Marc Lankhorst neemt jullie mee in de wijzigingen van ArchiMate zoals die in versie 3.0 zijn aangebracht en geeft voorbeelden van het gebruik van deze nieuwe concepten. Na de pauze zullen wetenschappers van de Universiteit Twente vanuit andere invalshoeken de nieuwe inzichten op Archimate 3.0 met aansluitende discussie.

Marc Lankhorst is Managing Consultant bij BiZZdesign. Zijn expertise betreft enterprise- en ICT-architectuur, agile softwareontwikkeling, bedrijfsprocesontwerp, portfoliomanagement en digital business design Als projectmanager en lead architect is Marc verantwoordelijk geweest voor het ArchiMate-project, dat de internationale ArchiMate-standaard heeft ontwikkeld voor de beschrijving van enterprise-architecturen (nu een Open Group standaard; www.archimate.org); hij leidt het Open Group team verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de standaard. Op basis van deze ervaring adviseert hij organisaties bij het implementeren en toepassen van ArchiMate in de praktijk en adviseert en begeleidt hij klanten in de professionalisering van hun architectuurfunctie.

De koffie staat klaar vanaf 19.00u. De sessie start om 19.30uur en eindigt met een netwerkborrel start om 21.30 uur. De sessie vindt plaats in het Fletcher hotel op de Buizerdlaan 10 in Nieuwegein (voorheen Mercure). De sessie is gratis toegankelijk voor leden van het Ngi-NGN en GIA. Anderen betalen 30 EUR.

Datum: 15-12-2016
Tijd: 19:30 t/m 21:30 uur

Gekoppelde documenten

Adobe PDF
ArchiMate 3.0 in practice
Presentatie Marc Lankhorst
Adobe PDF - 2,06MB
 
Adobe PDF
 

Locatie

Fletcher hotel te Nieuwegein (voorheen Mercure)


Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.