Leesbaarheid: A+ A+ A+

Zoeken

SIGs


Apps

De smartphone verandert ons leven ingrijpend. Op ieder moment van de dag en op elke locatie kunnen we, tegen minimale kosten, contact maken met onze vrienden aan de andere kant van de oceaan, alle informatie van het internet raadplegen, en de wereld rondom ons vastleggen in beeld en geluid...

Apps: kansen en uitdagingen

De hardware die we vandaag in onze broekzak met ons meedragen, is krachtiger dan de meeste desktopcomputers van een jaar of tien geleden, maar het zou slechts loze ballast zijn zonder al die handige, grappige, nuttige, leuke, interessante en soms zelfs essentiële apps.

Apps –voor communicatie, amusement, onderwijs, en bijvoorbeeld in toenemende mate ook voor medische toepassingen— verrijken ons bestaan, maar ze roepen ook vragen op: hoe zit het met onze privacy? Hoe zorgen we dat we gevrijwaard blijven van lieden die het op ons geld of onze gegevens gemunt hebben? Hoe ontwikkelen we die apps eigenlijk, en hoe zorgen we ervoor dat ze met elkaar en met andere systemen kunnen praten?

Doe mee!

Op deze en soortgelijke vragen heeft de Ngi-NGN SIG apps (nog) geen antwoord, maar we gaan er wel over nadenken en discussiëren.

Wil je meedenken en –doen, en zo een steentje bijdragen aan een van de interessantste ontwikkelingen uit het computertijdperk, meld je dan nu aan en krijg toegang tot waardevolle kennis en connecties!

Inloggen op MijnNgi-NGN

Leden kunnen hieronder inloggen.